HTML

Üdvözlünk Blogunkon

Ezen a blogon keresztül beléphetsz Mo világába, ahol idővel mindent megtalálsz, ami egy gyerekszoba lakberendezéséhez kell. Velünk Meleg Otthont teremthetsz családodnak és gyermekednek, a segítségünkkel MeseOrszágot építhetsz.

Kedvelj minket

 

 

Eseménynaptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Címkék

Kategóriák

Mire képes 2 nő?

2014.04.13. 21:42 :: Mo Factory Gyermeklakberendezés

Egy 4 gyerekes családnak a kertjében nem volt egy sarok ahova kiülhettek volna reggelizni, együtt lenni. Így felkerekedtünk, és csináltunk nekik! Raklapokból, gyakorlatilag abból, amit találtunk a kertben.

Nézzétek meg, mi lett belőle:

Ezt a szegletet szemeltük ki, mert nyáron itt lesz a legkellemesebb árnyékos és intim sarkocska. A téglafalat vétek lenne kihagyni, nagyon hangulatos.

Terasz készítés 274

Így néz ki a munkálatok megkezdése előtt

Terasz készítés 275

Itt aztán van minden, mángold, citromfű, ribizke, szeder, menta, liliom, tuja, levendula, berkenye és még sokan mások.

Terasz készítés 276

Ők szépen elköltöznek innen

Terasz készítés 280

Ide az előkertbe…előtte

Terasz készítés 278

…és utána. A gázóra éppen leolvasható lesz, de jelentősen eltakarva sokkal szebb lesz, csak locsolni kell. A növényeket…nem a gázórát  :-)

Terasz készítés 284

Ezután kiválasztottuk a raklapokat, de nemigen találtunk egyformákat. Azért próbáltunk úgy tervezni, hogy egy négyszög alakú alapzatot kapjunk. Ennek kiásni az alapját több órát vett igénybe, mert kemény volt a föld és 20 centire le kellett ásni. A dimbes- dombos részeket ki kellett egyenlíteni, felpuhítani, elgereblyézni. Ezután kiszámolgattuk, az egyes raklapoknak pontosan hol fut a lába (persze mindnek máshol) hogy pontosan illeszkedjenek és egy síkban fekhessenek.

Terasz készítés 281

Rögtön rá is fektettünk egy újabb lapot, amit asztalnak szemeltünk ki. És rögtön kapott egy padot is a terasz, hogy végre tudjunk inni egy kávét 11 körül :-)

Terasz készítés 283

Kapott egy pallót a terasz, hogy a 4 gyermekes család sáros lábak nélkül is bejusson.

Terasz készítés 282

Az elején kiásott növények közül kiválasztottuk azokat, amik keretet adhatnak a kiülőnek, hogy egy védett, növényekkel körbeültetett romantikus sarkot hozzunk létre. Azokat hagytuk itt, ami növelik ennek értékét, pl.: fűszereket, levendulát, hogy pillangók is látogassák az itt üldögélőket.

Terasz készítés 286

A másik oldalon 2 ribizlibokorból csináltunk “kaput” és ez az oldal is kapott egy pallót a frissen felásott, elgereblyézett földre. A gyönyörű téglafal pedig kapott egy kötélen lógó polcot a virágoknak.

Terasz készítés 285

Az asztalt megemeltük egy kisebb raklappal, hogy kényelmesebb legyen és egy széles “kanapét” is készítettünk 2 raklapból, amit dekopír fűrésszel vágtunk keskenyebbre, hogy arányos legyen és elférjen.

Terasz készítés 288

Néhány dekorációs elemmel tettük otthonosabbá.

A kézmosólavór igazán praktikus, akkor is ha elavultnak tűnik, de arra éppen jó, hogy a falatozás, vagy kerti sütögetés alkalmával leöblítsük kezeinket.

Terasz készítés 293

Gyerekkönyvek kerültek az asztal “fiókjaiba”.

Terasz készítés 297

Jákób, a cica azonnal birtokba vette a terepet.

Terasz készítés 306

Naplemente után, frissen fűmaggal körbeültetve.

Terasz készítés 291

A végeredmény egy hangulatos terasz, 1 nap alatt 2 nőerővel.

Néhány nap- hét múlva jelentkezem, ha már a fű kinőtt és a növények is terebélyesednek és felkerült a tetejére a pavilon a lampionokkal és lámpásokkal.

 

Szép tavaszi napot Nektek!

 

Bori

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mofactory.blog.hu/api/trackback/id/tr216026523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása