HTML

Üdvözlünk Blogunkon

Ezen a blogon keresztül beléphetsz Mo világába, ahol idővel mindent megtalálsz, ami egy gyerekszoba lakberendezéséhez kell. Velünk Meleg Otthont teremthetsz családodnak és gyermekednek, a segítségünkkel MeseOrszágot építhetsz.

Kedvelj minket

 

 

Eseménynaptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Címkék

Kategóriák

Gyerekszoba 4. rész

2014.03.26. 13:36 :: Mo Factory Gyermeklakberendezés

…és az álombabaágy

fontos résztvevője minden esetben a matrac. Nekünk annak idején a kókuszmatracot ajánlották, be is vált, de ezt mindenki döntse el maga. A gerinc fontos, ezen semmiképpen ne spóroljunk, ha nem muszáj!

Az ágyhoz tartozik még a pihe puha ágynemű és a rácsvédő is.

A rácsvédő jobb, ha bélelt, vastag, puha, mert ha álmában kúszik a baba, akkor nekiütközik a rácsnak, és ez egyrészt fáj, másrészt nagyon bosszantó, ha emiatt ébred fel a kicsi. Legyen sok helyen rögzíthető, hogy feszes legyen és a baba lába ne szorulhasson be a rácsok közé, mert ez rémesen tud fájni!

Az ágynemű akármennyire tűnik bagatell témának, rendkívül fontos eleme a gyerekkornak, de főleg a babakornak. Mivel az idegrendszer és az agy az első másfél évben alakul a legtöbbet, ebben a korban tehetünk legtöbbet, ha elősegíthetjük a nyugodt alvást megfelelő anyagú és színű ágyneművel.

Az élénk árnyalatok és harsány színek folyamatosan ingerlik az agyat, ami így nem tud “kikapcsolni” és megfelelő módon pihenni.

 na iyléenbe ne

 

 

 

 

 

 

 

Ez nagyon nyugtalan minta és szín

 oldlacsodaszep, alul vibralo

                    

 

 

 

 

 

 Itt a rácsvédő jó, de a lepedő olyan vibráló, hogy alig lehet nézni

Bizonyos színek lehangolttá tesznek. Ezért érdemes melegebb és finomabb színű ágyneműt választani a kicsiknek és nem a mesefigurákban keresni a megoldást, mert hiába szeretik őket, tudat alatt a színűk és figuráik sokszor inkább felzaklatják, mint nyugtatják őket, márpedig a fejlődéshez nyugodt alvásra van szükség, ami elősegíti az egészséges testi és szellemi fejlődést, helyreállítja az idegrendszer és a hormonrendszer egyensúlyi állapotát. Így teszi lehetővé a hatékonyabb tanulást és a stresszel való megküzdést és megfelelő testi növekedést is.

natur sima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszerű, természetes

fius allatos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiús, babás, mintás, mégis nyugtató hatású

 

pirospatchwork

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasszikus patchwork lányoknak

fiuspatchwork

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patchwork fiúknak

A nyugodt alvás elmaradása túlfáradást, hisztiket, kezelhetetlen, kiszámíthatatlan viselkedést, érzelmi hullámzásokat okozhat. A gyermek ingerküszöbe csökken, nehezebben kezeli a stresszt és az élet dolgait.

Ha a nyugodt alvást elősegíthetjük az ágynemű megfelelő színével és anyagával, a babaszoba berendezésének harmóniájával, ez mindenképpen meg is teendő. A mesefigurákat pedig hagyjuk meg az ébrenléti, tanulási szakaszra.

Az ágynemű színe mellett az anyaga is rendkívül fontos ahhoz, hogy gyermekünk maradéktalanul kialudhassa magát. Természetes, jól szellőző anyagokat érdemes választani, amibe a kicsi nem izzad bele, nem melegszik túl, így amellett, hogy jobban alszik, csökken a hirtelen csecsemőhalál veszélye. Ez a kockázat nagyobb, ha a baba ágya (matraca) túl puha, ha az ágynemű anyaga bolyhos, illetve ha a gyermek alvási területén, a feje körül plüssjátékok, párna stb. vannak. Mindezek a kicsi test túlmelegedéséhez, légzés-kimaradáshoz, illetve a kilélegzett szén-dioxid visszalélegzéséhez, ez által oxigénhiányhoz vezethetnek.

További kérdés lehet, hogy hálózsákban aludjon e a gyermek, vagy takaróban.

Különböző szokások vannak, de itt is fontos megjegyezni, hogy a csecsemőhalál elkerülésében sokat segít, ha a baba megfelelő méretű takaróval vagy hálózsákkal van betakarva.

Engem részemről zavart volna, ha éjjel  kitakarózik bármelyik babánk, így az évszaknak megfelelő hálózsák mellett döntöttem mindig és most is ezt tartom legjobb megoldásnak, de természetesen eljön az az idő, amikor zavarja már őket, hogy nem tudnak szabadon mozogni és ébredés után kijönni a szobából.

Mindezek mellett a mi kisfiúnk örökletesen allergiás- asztmás lett 2 évesen, így a teljes ágyneműjét, matracát szintetikusra kellett cseréljük a poratka miatt.

A tudatos életvitel, a széles látókör, és a mindenre kiterjedő figyelem megkönnyíti a választásainkat, de nem zárja ki a tévedés lehetőségét, mivel egész életünkben tanulunk és az első babánál még teljesen tapasztalatlan szülők vagyunk.

Mi abban szeretnénk nektek segíteni, hogy akármilyen döntést is kell meghoznotok, az ne zárja ki, hogy ízléses szobát tudjatok berendezni, mert az alapvető szükségletek kielégítése mellett ma már nagyon fontos szerep jut a lelki és szellemi igényességnek, teljes joggal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mofactory.blog.hu/api/trackback/id/tr515879781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása